Доц.Андрей Чорбанов е сред водещите имунолози у нас, чието мнение тежи в условията

...
Доц.Андрей Чорбанов е сред водещите имунолози у нас, чието мнение тежи в условията
Коментари Харесай

Имунологът доц.Чорбанов заби пръст в раната: Мерките и ваксината няма да ограничат вируса, само отлагаме неизбежното!

Доц.Андрей Чорбанов е измежду водещите имунолози у нас, чието мнение тежи в изискванията на коронакризата. Неведнъж той се е изказвал умело по въпросите на COVID-19, а в този момент даде доста черна прогноза от изхода на сегашната обстановка:

Точно тези ограничения няма по никакъв метод да лимитират вируса .

Това просто ще забави разпространяването, само че ние всички ще се срещнем с К-19 въпреки всичко – неизбежно е. Това съобщи в телевизионно изявление доцент Андрей Чорбанов. Според него здравната ни система би трябвало да бъде по-добре проведена. “Тука не става дума за партизанщина, единствено и единствено да сме срещу. Не считам, че затварянето ще спре контактите. Никой не твърди, че няма пандемия, че няма умряли. Но въпросът е, че тъкмо тези ограничения няма да лимитират вируса “, разяснява той.

Доц. Чорбанов счита, че „ скриването “ на здравото население като деца и студенти ги прави евентуални вирусоносители по-късно. Той акцентира, че няма по какъв начин да се скрием от вируса. „ Ваксините са няколко вида. Но те би трябвало да бъдат ориентирани към рисковите групи, за евентуалните пациенти. Но ваксина още няма. Всеки който се имунизира в този момент, ще взе участие в изследване. Ваксините в случай че бъдат регистрирани, ще бъдат с големи взаимни отстъпки. Те не са минали всички нужни стадии. “, сподели още той.

„ Казвам твърдо, че тази ваксина, която се прави сега няма да е подготвена. Ще видите, че нищо няма да се пусне на пазара толкоз скоро и всеки, който се имунизира ще би трябвало да се разпише на документ, че поема риска. Той поема риска, а не компанията. “, безапелационен е проф. Чорбанов.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР